Hoe registreer ik mijn merk?

Het depot van een nieuw merk kunt u aanvragen door een formulier in te vullen en de verschuldigde taksen te betalen. Het is het gemakkelijkst om dit online te doen. Hiervoor kunt u gratis een toepassing downloaden. Deze toepassing leidt u door het formulier heen en helpt u de aanvraag goed in te vullen.

De toelichting bij het invullen van het formulier kunt u uitprinten. Het papieren formulier kunt u invullen en per mail aan trademarks@caribie.nl, per post of fax aan ons toezenden. In dat geval ontvangt u binnen enkele dagen een ontvangstbevestiging.

Wij raden u aan om zoveel mogelijk gebruik te maken van het online depot wanneer dit beschikbaar is. Dit gaat aanzienlijk sneller en doordat uw gegevens elektronisch binnenkomen kunnen er geen fouten bij de invoer in ons systeem worden gemaakt.

Een overzicht van de wettelijke taksen vindt u hier

U bent hier

Steven de Lira (NL)

“Als je professioneel bezig bent en ambitie hebt als bedrijf, dan is merkregistratie een must. Merknamen zijn het kapitaal van je bedrijf. Een unieke merknaam draagt bij aan je kwaliteitsimago en waardestijging van je bedrijf. Daar wil je geen gezeur over krijgen. Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten.”

Steven de Lira kwam in 1994 van Curaçao naar Nederland om technische bedrijfskunde te studeren. Daarna richtte hij organisatieadviesbureau Opensa en het bedrijf Silkbricks op, een softwarebedrijf dat tools maakt om innovatieprocessen binnen bedrijven te versnellen.