Merk registreren in Caribisch Nederland

Merk online deponeren

U kunt uw merk direct online deponeren. Hiervoor kunt u gratis een toepassing downloaden. Deze toepassing leidt u door het formulier heen en helpt u de aanvraag goed in te vullen.

Een standaard depot kost USD 310.  

Merk deponeren op papier

U kunt uw handelsnaam, productnaam of merkbeeld (logo) ook als merk registreren door het papieren formulier in te vullen. De toelichting bij het formulier kunt u uitprinten. Het opslaan van het formulier kan dan met Acrobat Reader vanaf versie 8. U verzendt uw aanvraag naar trademarks@caribie.nl

Natuurlijk kan het formulier ook per post of fax verzonden worden. Dan vult u het formulier in op de website, print het uit en verzendt het aan het BOIP.

Hulp nodig bij uw merkdepot?

Als u vragen heeft over het invullen van het formulier, kunt u contact opnemen met ons informatiecentrum. Zij kunnen u informatie verschaffen over de procedures. Wilt u specifiek advies, neem dan contact met een merkenadviseur binnen het Koninkrijk der Nederlanden (Nederland, Caribisch Nederland, Curaçao, Sint-Maarten, Aruba). 

U bent hier

Steven de Lira (NL)

“Als je professioneel bezig bent en ambitie hebt als bedrijf, dan is merkregistratie een must. Merknamen zijn het kapitaal van je bedrijf. Een unieke merknaam draagt bij aan je kwaliteitsimago en waardestijging van je bedrijf. Daar wil je geen gezeur over krijgen. Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten.”

Steven de Lira kwam in 1994 van Curaçao naar Nederland om technische bedrijfskunde te studeren. Daarna richtte hij organisatieadviesbureau Opensa en het bedrijf Silkbricks op, een softwarebedrijf dat tools maakt om innovatieprocessen binnen bedrijven te versnellen.