Over BOIP

bonaire st eustatius en sabaHet Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. In opdracht van de Rijksdienst Caribisch Nederland voert BOIP ook de Wet Merken BES (WMB) uit. Het gaat om de merkenwetgeving die van toepassing is op de drie bijzondere Nederlandse gemeenten BonaireSint-Eustatius en Saba.

Organisatie

BOIP is onderdeel van de Benelux-Organisatie voor de Intellectuele Eigendom (BOIE), een internationale organisatie die bestaat uit drie organen:

  • het Comité van Ministers, het hoogste beslisorgaan van de Benelux-Unie;
  • de Raad van Bestuur, bestaande uit vertegenwoordigers van de drie Benelux-landen;
  • het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), verantwoordelijk voor de uitvoering van het BVIE.

Sinds het ontstaan van de unieke samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg is BOIP uitgegroeid tot een eigentijdse organisatie en expert op het gebied van intellectuele eigendom in de Benelux. We staan in nauw contact met vele nationale en internationale organisaties op het gebied van intellectuele eigendomsrechten en werken continu aan verbetering van onze dienstverlening.

Vanaf 10 oktober 2010 voert BOIP de Wet Merken BES uit in opdracht van de Rijksdienst Caribisch Nederland. Nederland is het eerste Benelux-land dat een aanvullende taak op het gebied van het recht inzake de intellectuele eigendom door BOIP laat uitvoeren. Voor meer informatie over BOIP kunt u de website www.boip.int raadplegen.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik contact opnemen met BOIP?

Wij beantwoorden graag uw vragen. U kunt zowel telefonisch als via e-mail contact met ons opnemen. Ons Informatiecentrum is bereikbaar op onderstaande dagen en tijden (GTM+1):

Ma t/m do: van 9:00 - 12:00 uur en van 13:00 - 17:00 uur.
Vr: van 10:00 - 12:00 uur en van 13:00 - 17:00 uur.

T +31 70 349 12 22
E trademarks@caribie.nl

Zijn mijn gegevens bij BOIP goed beschermd?

BOIP voert in opdracht van de Rijksdienst Caribisch Nederland de Wet Merken BES (WMB) uit. Voor ons is de bescherming van uw gegevens van essentieel belang. Daarom hebben wij op zowel technisch als organisatorisch gebied op uitgebreide schaal maatregelen getroffen om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de door ons beheerde gegevens te waarborgen.

Ons informatiebeveiligingsbeleid is gebaseerd op de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Er worden periodiek security audits en penetratietesten uitgevoerd door externe en gerenommeerde beveiligingsbedrijven. De resultaten van deze audits wijzen keer op keer uit dat wij onze informatiebeveiliging uitstekend op orde hebben. Uit veiligheidsoverwegingen verstrekken wij geen nadere details over de beveiliging van onze diensten.