Registreren buiten Caribisch Nederland

Benelux merk

Via de website van BOIP kunt u een registratie aanvragen voor de Benelux. Voor de aanvraag van een Benelux-merk vanuit Caribisch Nederland is een correspondentieadres in de Europese Economische Ruimte (EER) noodzakelijk of u kunt de hulp inroepen van een merkengemachtigde uit de EER.

Internationaal merk

Een internationaal merk vraagt u aan bij CaribIE op basis van een Caribisch Nederlands merk. De formulieren voor internationale registratie kunt u invullen, uitprinten en per mail, post of fax aan ons toezenden. Deze formulieren moeten in het Engels of Frans ingevuld worden. De formulieren voor het wijzigen van uw internationale registratie, de uitbreiding naar andere landen en verlenging van de inschrijving, kunt u invullen, uitprinten en verzenden naar WIPO.

EU-merk

U kunt hier een EU-merk (Europees merk) deponeren. Deze link leidt u naar het aanvraagformulier op de site van het EUIPO. Voor de aanvraag van een EU-merk vanuit Caribisch Nederland is een correspondentieadres in de Europese Unie noodzakelijk of een merkengemachtigde uit de EER.

Meer informatie over bescherming van uw merk buiten Caribisch Nederland vindt u hier.

U bent hier

Steven de Lira (NL)

“Als je professioneel bezig bent en ambitie hebt als bedrijf, dan is merkregistratie een must. Merknamen zijn het kapitaal van je bedrijf. Een unieke merknaam draagt bij aan je kwaliteitsimago en waardestijging van je bedrijf. Daar wil je geen gezeur over krijgen. Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten.”

Steven de Lira kwam in 1994 van Curaçao naar Nederland om technische bedrijfskunde te studeren. Daarna richtte hij organisatieadviesbureau Opensa en het bedrijf Silkbricks op, een softwarebedrijf dat tools maakt om innovatieprocessen binnen bedrijven te versnellen.