Verbetering van het online merkenregister van Caribisch Nederland

In de afgelopen maanden is er door BOIP gewerkt aan een aantal verbeteringen in  het online merkenregister van Caribisch Nederland. Deze zijn getest en nu beschikbaar voor alle gebruikers.

Vanaf vandaag zullen onderzoeken in het online register niet beperkt zijn tot de nationale merken met geldigheid in Caribisch Nederland, maar zal er ook worden gezocht  in de internationale merken met geldigheid op de BES eilanden. Om alle potentieel bezwaarlijke merkrechten te vinden zal het dus niet langer noodzakelijk zijn om ook een onderzoek  bij WIPO te doen. De merkgegevens van internationale merken zijn overigens niet opgenomen in de CaribIE database. Bij het aanklikken van een gevonden bezwaarlijk internationaal merk zult u direct doorgelinkt worden naar de WIPO database voor alle actuele specifieke informatie over dat merk.

Daarnaast is het nu mogelijk om te zoeken naar beeldmerken. De Wenen codes zijn toegevoegd aan alle beeldmerken en gecombineerde woord-/beeldmerken met geldigheid in Caribisch Nederland. Aan de geavanceerde zoekfuncties is de mogelijkheid toegevoegd op de Wenen codificatie te zoeken.  Deze zoekfunctie is dezelfde die beschikbaar is in het Benelux online merkenregister.

Tegelijkertijd met deze functionele verbeteringen zullen wij ook een nieuwe styling van het online register doorvoeren zodat deze beter aansluit op de website.

Wij hopen hiermee uw gebruikservaring van het online merkenregister te hebben verbeterd.

U bent hier

Steven de Lira (NL)

“Als je professioneel bezig bent en ambitie hebt als bedrijf, dan is merkregistratie een must. Merknamen zijn het kapitaal van je bedrijf. Een unieke merknaam draagt bij aan je kwaliteitsimago en waardestijging van je bedrijf. Daar wil je geen gezeur over krijgen. Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten.”

Steven de Lira kwam in 1994 van Curaçao naar Nederland om technische bedrijfskunde te studeren. Daarna richtte hij organisatieadviesbureau Opensa en het bedrijf Silkbricks op, een softwarebedrijf dat tools maakt om innovatieprocessen binnen bedrijven te versnellen.