Wat doen wij?

Het Verdrag legt de opdracht van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom vast, namelijk het registreren van merken, tekeningen of modellen. Naast dienstverlening op het gebied van merken, modellen en ideeën aan ondernemers, kennisinstellingen, professionele merken- en modellengemachtigden, advocaten, studenten en andere belangstellenden, verzorgen wij workshops en lezingen, geven wij voorlichting en publiceren wij diverse brochures en uitgaven.

Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom hecht veel belang aan internationale samenwerking en staat in nauw contact met vele nationale en internationale organisaties op het gebied van intellectuele eigendomsrechten.

Vanaf 10 oktober 2010 voert BOIP de Wet Merken BES uit in opdracht van de Rijksdienst Caribisch Nederland. Nederland is het eerste Benelux-land dat een aanvullende taak op het gebied van het recht inzake de intellectuele eigendom door BOIP laat uitvoeren.

Voor meer informatie over BOIP kunt u de website www.boip.int raadplegen. 

U bent hier

Steven de Lira (NL)

“Als je professioneel bezig bent en ambitie hebt als bedrijf, dan is merkregistratie een must. Merknamen zijn het kapitaal van je bedrijf. Een unieke merknaam draagt bij aan je kwaliteitsimago en waardestijging van je bedrijf. Daar wil je geen gezeur over krijgen. Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten.”

Steven de Lira kwam in 1994 van Curaçao naar Nederland om technische bedrijfskunde te studeren. Daarna richtte hij organisatieadviesbureau Opensa en het bedrijf Silkbricks op, een softwarebedrijf dat tools maakt om innovatieprocessen binnen bedrijven te versnellen.