Wat is IE?

Intellectueel eigendom, afgekort IE, is de verzamelnaam voor een aantal specifieke rechtsgebieden. Het gaat daarbij om het hebben van een recht op een "onstoffelijke" zaak. Het zijn rechten die de eigenaar een uitsluitend recht geven op het maken of verkopen van een product, het gebruiken van een naam van een product of het verveelvoudigen van een werk. De bekendste intellectuele eigendomsrechten zijn het merkenrecht, het octrooirecht en het auteursrecht.

Voor een korte toelichting op de verschillende IE-rechten, klik hier.

U bent hier

Steven de Lira (NL)

“Als je professioneel bezig bent en ambitie hebt als bedrijf, dan is merkregistratie een must. Merknamen zijn het kapitaal van je bedrijf. Een unieke merknaam draagt bij aan je kwaliteitsimago en waardestijging van je bedrijf. Daar wil je geen gezeur over krijgen. Dat weegt ruimschoots op tegen de kosten.”

Steven de Lira kwam in 1994 van Curaçao naar Nederland om technische bedrijfskunde te studeren. Daarna richtte hij organisatieadviesbureau Opensa en het bedrijf Silkbricks op, een softwarebedrijf dat tools maakt om innovatieprocessen binnen bedrijven te versnellen.